Jepp, då har man gjort en mer eller mindre lyckad gi-middag och det blev färsbiffar med grönsakspuré. Biffarna föll isär och jag glömde att salta, sonen blev livrädd när jag satte igång blendern för att purea grönsakerna, och det hann bli rätt kallt innan jag fick äta, men det var ändå ganska gott och jag fick ändå i mig mat och nyttig sådan.
Grönsakspuré
1st Blomkålshuvud
1st Broccolibukett
0,5dl Creme fraiche
Salt och peppar
Köttfärsbiffar
1 Morot
400g nötfärs
1tsk salt
1krm svartpeppar
1krm svartpeppar
0,5dl Creme fraiche
2msk smör
Till servering: Sallad, blandad grönt; t.ex. ruccola eller maché. 1 knippe gräslök, färsk.
Tillagning:
Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka; det tar ca 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, men spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna och lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör ner Créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda köttfärs med lök, morot, salt, peppar och Créme Fraiche till en len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek de i smör i en stekpanna; ca 3-4 minuter på vardera sida.
Servera biffarna med purén och grönsallad, toppa med klippt gräslök.
Före :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar